Hypotheek hypotheekrente
Hypotheek hypotheekrente

Hypotheek oversluiten

Ik wil weten of het oversluiten van mijn hypotheek mijn maandlasten kan verlagen.
Indien u hieronder uw gegevens invult, dan kunt u bij benadering laten berekenen hoeveel uw maandlasten verlaagd kunnen worden door het oversluiten van uw bestaande hypotheek.

Ja, bereken voor mij de besparing als gevolg van het oversluiten van mijn hypotheek!

Contactgegevens
Aanhef * Dhr. Mevr.
Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Postcode *  
Huisnr *
Telefoon *
Financiële gegevens
Bruto jaarinkomen *
Bruto jaarinkomen partner
Hoogte gewenste hypotheek *
Vrije verkoopwaarde woning *
Heeft u een lening? * Ja Nee
Reden aanvraag *
Toelichting
(* is verplicht)
Uw gegevens zijn veilig; even geduld na klik.

Waarom hypotheek oversluiten?

Er zijn meerdere redenen waarom oversluiten hypotheek voor u zinvol of door u gewenst kan zijn:
  • Verlagen van uw maandelijkse hypotheeklasten doordat de actuele rente zoveel lager is dan uw huidige hypotheekrente, dat ook de kosten van het oversluiten ruimschoots vergoed worden.
  • Verlagen van de kosten van aanverwante en vaak verplichte verzekeringen, welke bij de hypotheekaanbieder afgesloten moesten worden (gedwongen winkelnering).
  • Verbouwing of verbetering van uw woning kan wellicht betaald worden door oversluiten hypotheek.
  • De NHG grens is op dit moment (sinds 1 juli 2013) nog steeds relatief hoog, nl € 290.000,- ipv € 265.000,-. Hierdoor is de kans groter op een korting op de hypotheekrente tarieven dan enkele jaren geleden.
  • Ook het vastzetten van de actuele lage hypotheekrente voor een lange rentevaste periode kan een reden zijn om uw hypotheek oversluiten te regelen. Hierbij kan het zelfs verstandig zijn om te kiezen voor een iets hogere hypotheek maandlast, in het voordeel van zekerheid voor een zeer lange termijn.
  • Uw persoonlijke situatie is gewijzigd of u heeft andere wensen, als gevolg waarvan u graag een andere hypotheekvorm wilt. Ook dit kunt u bereiken met het oversluiten van hypotheken.
  • De hypotheek rentetarieven zijn historisch gezien nog steeds erg laag. En indien de actuele hypotheekrente lager is dan uw huidige hypotheek rente, dan kan uw hypotheek oversluiten u voordeel opleveren.
Onafhankelijk advies voor de goedkoopste hypotheek voor iedereen: ook starters, zzp-ers